LABORATORIETEST

Jeg bruger forskellige laboratorietests, for at blive klogere på, præcis hvad der sker i dig.

Det kan være alt fra test, der giver indblik i dine hormoner, DNA-variationer eller hjernekemi til test, der fortæller om sammensætningen af dine tarmbakterier, næringsmangler, toksiner eller fødevareintolerancer.

Vi kan komme langt uden brug af laboratorietests, men den viden vi får, kan ofte skabe en mere målrettet og præcis behandling.

Laboratorietestene er fra udvalgte laboratorier i Europa og USA. Helt praktisk, så sendes testsættet hjem til dig med DHL, og når du har udført testen, skal den sendes eller afleveres til Nordic Laboratories i København, som er en af de førende distributører af laboratorietests i Europa. Der går normalt 2-4 uger fra laboratoriet modtager din test, til vi har dit laboratoriesvar retur.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til en laboratorietest.

HORMON TEST

Test: DUTCH Plus™
Prøve: 5 urin- og spytprøver opsamlet over 24 timer
Biomarkører: kortisol, kortison, DHEA, melatonin, progesteron, østrogen, testosteron, deres metabolitter, samt organiske syrer, oxidativ stress og neurotransmittere
Pris: 3.199 kr.

DUTCH Plus™ er en omfattende analyse af dine kønshormoner, stresshormoner, søvnhormoner, samt deres metabolitter, som er produkter fra nedbrydning og afgiftning af dine kønshormoner.

Testen måler også mængden af oxidativ stress og organiske syrer, som er markører for vitamin B12, B6, glutathion, dopamin, noradrenalin, adrenalin og serotonin. Du får indblik i din døgnrytme og opvågningsrespons, kaldet Cortisol Awakening Response, og eventuelle fysiologiske tegn på kronisk stress eller udbrændthed.

DUTCH Plus™ er et godt redskab til at identificere årsagen til hormonelle ubalancer, og giver en grundig vurdering af din hormonelle sundhed.

Hormonelle ubalancer kan forekomme hos både mænd og kvinder, og kan indebære udfordringer med fx overgangsalderen, vægtøgning, udbrændthed, lav sexlyst, hårtab, uren hud, stress, træthed, fertilitetsproblemer, PMS, endometriose, PCOS, humørsvingninger, depression, søvn, og aldersbetinget fald i hormonproduktionen.

DUTCH-testen kan også fås i en Cyklusudgave, hvor dine kønshormoner måles igennem en hel menstruationscyklus. Denne test er oplagt, hvis du har uregelmæssigheder eller gener på bestemte tidspunkter af din cyklus.

FØDEVAREINTOLE­RANCE TEST

Test: Nordic Food Panel
Prøve: bloddråbe
Biomarkører: IgG-antistoffer for 184 fødevarer
Pris: 2.495 kr.

Nordic Food Panel tester fødevareintolerance for 184 fødevarer. Testen måler fødevareintolerance, og ikke klassiske allergiske IgE-reaktioner, som fx allergi mod peanuts, skaldyr eller pollen.

En fødevareintolerance er ikke akut, som en allergireaktion, men en forsinket immunreaktion, hvor din krop danner IgG-antistoffer rettet mod bestemte proteiner fra din mad. Immunreaktionen kan give forskellige former for kroniske symptomer, som du måske ikke forbinder med maden du spiser.

Symptomerne kan være kronisk inflammation, gigt, ledsmerter, muskelsmerter, bindevævssmerter, øreinfektioner, hovedpine eller migræne, søvnløshed, hududslæt, hyppig forkølelse, rødme, kløe og irritation i slimhinder, hals, næse, ører og kønsorganer. Eller fordøjelsesproblemer som forstoppelse, diarré, reflux, luft i maven og prutter, oppustethed, smerter, skiftende afføringsmønster, irritabel tyktarm syndrom (IBS), samt inflammatoriske tarmsygdomme, som Crohns, Colitis Ulcerosa og Cøliaki.

Fødevareintolerancer forsvinder ofte, når den specifikke fødevare fjernes i en periode på 3-4 måneder, kombineret med at mavetarmsystemet støttes med sund kost og livsstil. Ofte kan maden genindføres, uden at symptomerne kommer igen.

BAKTERIEOVER­VÆKST TEST

Test: Small Intestinal Bacterial Overgrowth
Prøve: udåndingsluft
Biomarkører: metangas & brintgas
Pris: 1.999 kr.

SIBO-testen indikerer om der er overvækst af bakterier i tyndtarmen. Tarmbakterier forekommer normalt ikke i lige så store mængder i tyndtarmen, som de gør i tyktarmen, og kan derfor give store gener.

Hvis der er overvækst af bakterier i tyndtarmen, vil bakterierne producere brint- og metangasser under fermentering af kulhydrater fra sukker, stivelse og fibre. 

Prøven udføres ved at indtage en sukkeropløsning før opsamling af udåndingsluft. Når sukkeropløsningen når ned til bakterierne i tyndtarmen, vil disse bruge sukkeret som føde, og producere brint og/eller metan som biprodukt. Gasserne absorberes fra tarmen til blodet, hvorfra det føres med blodet til lungerne og kan derfor måles i udåndingsluften. Derfor kan mængde og tidspunkt på fund af gasserne, indikere om der er bakterieovervækst i tyndtarmen. 

Symptomerne på SIBO er oppustethed, smerter, kvalme, kramper, forstoppelse, luft i maven, diarré, skiftende afføringsmønster, fødevareintolerancer, vægttab, underernæring, træthed, hovedpine, ledsmerter, hudproblemer eller astma.

Testen kan være relevant til alle, der oplever førnævnte symptomer, samt ved inflammatoriske tarmsygdomme, som Crohns, Colitis Ulcerosa og Cøliaki, ved fødevareallergier og -intolerancer, ledsmerter, vitamin- og mineralmangler, inflammation, eksem og autoimmune sygdomme. Studier har vist, at op mod 72% af patienter med irritabel tarm syndrom (IBS) har bakterieovervækst i tyndtarmen.

Behandlingen kan være at mindske den bakterielle overvækst i tyndtarmen, samt at genetablere en mere gunstig balance i tarmfloraen.

utæt tarm TEST

Test: Intestinal Permeability and Absorption
Prøve: urin
Biomarkører: mannitol, sakkarose, laktose, raffinose & cellobiose
Pris: 1.375 kr.

IPA-testen undersøger for øget gennemtrængelighed af uønskede fremmede molekyler i mave og tyndtarm, også kaldet utæt tarm eller leaky gut. Testen indikerer også om der er inflammation i mave-tarmslimhinden.

Din tarmbarriere består af en et cellelag tyk tarmoverflade beklædt med en tarmslimhinde. Tarmbarrieren er det eneste, der adskiller tarmens indhold fra den øvrige del af din krop, og derfor er kvaliteten af din tarmbarriere afgørende for din sundhed.

Hvis der er øget gennemtrængelighed, betyder det at uønskede molekyler kan passere tarmvæggen og trænge ind blodbanen, hvilket kan aktivere immunsystemet og skabe inflammation i din krop.

Prøven udføres efter indtagelse af en sukkeropløsning med mannitol, sakkarose, laktose, raffinose og cellobiose. Koncentrationerne af de forskellige sukkerarter måles i urinen, og niveauerne, samt deres indbyrdes forhold indikerer, om der er utæt tarm eller inflammation i mavetarmsystemet.

Testen egner sig til alle, der oplever fordøjelsesproblemer såsom oppustethed, diarré, smerter, mavesår, reflux, mave-tarm-infektioner, fødevareallergier, fødevareintolerancer, luft i maven og prutter, irritabel tarm syndrom (IBS) samt inflammatoriske tarmsygdomme, som Crohns, Colitis Ulcerosa og Cøliaki.

Testen er også relevant ved autoimmune sygdomme, ledsmerter, atleter med mave-tarm symptomer, hudsygdomme samt udslæt og eksem pga. den øgede inflammationsrespons som opstår ved utætheden.

Tarmbarrieren kan genetableres ved at reparere mave- og/eller tarmslimhinden, og hæmme irritation og inflammation, kombineret med at støtte mavetarmsystemet med sund kost og livsstil.

AFFØRINGSTEST

Test: Comprehensive Stool Analysis x2
Prøve: 2 afføringsprøver opsamlet over 2 døgn
Biomarkører: bakterier, virus, parasitter, alastase, kulhydrater, lactoferrin, calprotectin, lysosymer, acetat, propionat, butyrat, valerat, SCFA og resistens dyrkning
Pris: 2.995 kr.

CSAPx2 giver et omfattende indblik i årsager til fordøjelsesproblemer, og hvordan en sund fordøjelse genoprettes. Testen er også relevant, hvis man har en autoimmun eller inflammatorisk sygdom.

Testen analyserer sammensætning og koncentration af mikroorganismer i dit tarmsystem. Der ses på gavnlige bakterier, potentielt symptomgivende bakterier, ubalancer i bakteriesammensætningen, samt tilstedeværelse af uønskede parasitter og svampe. Desuden vurderes din fordøjelsesevne, herunder absorption af fedt, kulhydrat og protein, inflammationsmarkører, kortkædede fedtsyrer samt immunforsvarets produktion af sekretorisk IgA.

CSAPx2 er en afføringsprøve, som egner sig til alle der ønsker at behandle, forebygge og optimere mave- tarmfunktionen. Testen kan også være relevant selvom man ikke har en tarmrelateret diagnose.

Symptomer på fordøjelsesproblemer er fx oppustethed, forstoppelse, diarré, luft i maven, smerter, skiftende afføringsmønster, irritabel tyktarm (IBS), inflammatoriske tarmsygdomme, som Crohns, Colitis Ulcerosa og Cøliaki. Eller det kan være fødevareintolerancer, ledsmerter, vitamin- og mineralmangel, inflammation, eksem, autoimmune sygdomme eller mistanke om svampe- eller parasitinfektion.

Resultatet giver et omfattende indblik i årsager til fordøjelsesproblemer, så eventuelle symptomer kan lindres, og en målrettet årsagsbehandling med individuelt tilpasset diæt- og kosttilskuds kan igangsættes.

Behandlingsplanen kan fx være at eliminere bakterier i ubalance, genindføre gavnlige mælkesyrebakterier (probiotika), balancere pH, lindre inflammation og irritation i tarmvæggen samt understøtte fordøjelsen.

Det er muligt at udvide testen med tilføjelse af helicobacter pylori, zonulin og beta-glucuronidase.

ENERGI & CELLE TEST

Test: Organix Comprehensive
Prøve: urin
Biomarkører: 49 organiske syrer
Pris: 2.595 kr.

Organix kan give et grundigt indblik i din individuelle biokemi, og viser udfordringer længe før det kan ses på en blodprøve hos lægen. Resultaterne giver mulighed for at årsagsbehandle målrettet og præcist.

Organiske syrer er stoffer der dannes i kroppen, som en naturlig del af alle biokemiske processer.

Niveauerne af organiske syrer giver indblik i energiomsætning og energiproduktion, fedtforbrænding, methylering, afgiftning, nedbrydning af neurotransmittere, mangel på antioxidanter, overvækst af bakterier eller svampe i tarmen, samt status på vitaminer, mineraler og aminosyrer.

Testen er relevant for alle, der ønsker at forebygge eller behandle sygdomme, og optimere sundheden.

Organix er også relevant ved specifikke symptomer som kronisk træthed, muskelsmerter, gigt, inflammation, væskeophobninger, vægtøgning, nerveforstyrrelser, hudproblemer, hormonelle forstyrrelser, nedsat afgiftning, autisme, ADHD, ADD, demens, Alzheimer, Parkinsons, aminosyreubalancer, depression, OCD og angst, samt alle former for fordøjelsesproblemer.

Resultaterne giver mulighed for at tilrettelægge en behandlingsplan med formål at genskabe biokemisk balance og understøtte eventuelt belastede kropssystemer, så fremtidige sygdomme kan forbygges, symptomer lindres og målrettet årsagsbehandling opstartes.

Behandlingsplanen kan fx være at støtte energiproduktionen i cellerne, støtte afgiftningsevnen, tilføre antioxidanter, hæmme uønskede bakterier i tarmen, behandle vitamin og mineral mangler, balancere aminosyreniveauer og neurotransmittere. Ofte ved hjælp af den rette kost, de rette kosttilskud og den rette livsstil.

NEUROTRANS­MITTER TEST

Test: Comprehensive Neurotransmitter Profile
Prøve: urin
Biomarkører: dopamin, noradrenalin, adrenalin, serotonin, glutamat, GABA, glycin, histamin, taurin, kreatinin
Pris: 2.250 kr.

Neurotransmitter-testen måler udskillelse og metabolisme af relevante neurotransmitter, hvis niveauer har afgørende betydning for blandt andet adfærd, depression, angst, energiniveau og fokus.

Neurotransmittere er signalmolekyler i centralnervesystemet, og derfor har neurotransmitter niveuaer og indbyrdes forhold stor og direkte påvirkning på hjernen. Nogle neurotransmittere har en beroligende effekt, og andre en aktiverende effekt. 

Neurotransmittere er opbygget af specifikke aminosyrer fra proteiner, og både dannelse og nedbrydning er afhængige af bestemte vitaminer og mineraler for at de biokemiske processer kan finde sted.  

Testen er relevant for personer, som lider af depression, angst, kronisk træthed, binyredysfunktion, søvnproblemer, nedsat fokus, tågehjerne, ADD, ADHD, afhængigheder, nedsat appetitkontrol, impulsiv adfærd, cravings eller nedsat sexlyst.

Resultatet kan give vigtig viden om tilførsel af aminosyrer og relevante næringsstoffer gennem kost eller tilskud, som kan understøtte produktionen af lave neurotransmittere, eller tiltag som kan øge nedbrydning og udskillelse ved uønskede høje niveauer.

NEUROPEPTID TEST

Test: Peptides
Prøve: urin
Biomarkører: neuropeptider fra gluten & kasein
Pris: 1.599 kr.

Neuropeptid testen indikerer om neuropeptider fra gluten og mælkeproteinet kasein kan være medårsag til adfærdsforstyrrelser i autismespektret, skizofrene, ADHD, BED, depression, angst og tågehjerne.

Hvis der findes neuropeptider i urinen, er det tegn på at proteiner fra gluten og mælk ikke nedbrydes korrekt. Proteiner skal nedbrydes til enkeltstående aminosyrer, inden de optages af kroppen. Desuden kan det indikere at tarmbarrieren har en øget gennemtrængelighed, kaldet leaky gut, så proteiner kan passere tarmoverfladen og komme ud i blodet før de er tilstrækkelige nedbrudte.

Når neuropeptiderne kobles til adfærdsforstyrrelser, skyldes det at peptiderne, der dannes ud fra gluten og mælkeproteinet, kasein ligner kroppens egne signalstoffer, og kan derfor påvirke de samme opiatreceptorer i centralnervesystemet med adfærdsforstyrrelser som følge.

Symptomerne kan være adfærdsforstyrrelser i autismespektret, skizofrene, ADHD og BED, og mentale problemer, depression, angst eller går rundt i en osteklokke eller tåge.

Neuropeptiderne kan være vanedannende og påvirke humør og energi. I studier er der set større indhold af neuropeptider i urinen hos autister og skizofrene, og ved gluten- og mælkefri kost ses betydelige adfærdsmæssige forbedringer hos mange, samt fald af neuropeptider i urinen.

Ved høje værdier vil der testes videre med en gluten- og/eller mælkefri eliminationsdiæt, for at undersøge om udelukkelse af gluten og mejeriprodukter vil ændre på symptombilledet.

Hvis eliminationsdiæten sænker symptombilledet, er det vigtigt at fortsætte med at udelukke fødevaren i behandlingsperioden kombineret med at tarmbarrieren genetableres ved at reparere tarmoverflade og slimhinde. Ofte kan maden genindføres, uden at symptomerne kommer igen.

STOFSKIFTE TEST

Test: Comprehensive Thyroid Profile
Prøve: spyt & urin
Biomarkører: thyroglobulin, total T4, frit T4, frit T3, TSH, TPOab, jod, bromid, selen, litium, arsen, cadmium, kviksølv og kreatin
Pris: 2.475 kr.

Stofskifte-testen giver en grundig vurdering af funktionen af skjoldbruskkirtlen, dannelsen af stofskiftehormoner, samt nødvendige næringsstoffer til stofskiftet, og stofskifte-hæmmende metaller.

I stofskifte-testen måles også mængden af TPO-antistoffer, der kan indikere tilstedeværelsen af den autoimmune sygdom Hashimotos, hvor kroppens eget immunforsvar ødelægger skjoldbruskkitlen. Hashimotos er den mest almindelige årsag til lavt stofskifte.

Symptomer på lavt stofskifte er fx muskel- og ledsmerter, tab af hår, vipper og sidste tredjedel af bryn, eller tørt, tyndt og skrøbeligt hår, hud og negle, forstoppelse, vægtøgning, væskeophobning, slapt bindevæv, lavt blodtryk, højt kolesterol, træthed, kuldskær, depression, irritabilitet, PMS, lave kønshormoner, manglende ægløsning, nedsat sexlyst, uregelmæssig cyklus, fertilitetsproblemer, nedsat stresstolerance, koncentration og hukommelse.

Ofte stilles diagnosen ”lavt stofskifte” ud fra en blodprøvemåling af TSH hos lægen, men stofskiftet er langt mere kompliceret end det, og derfor kan dit TSH-niveau sagtens være normalt, selvom du har lavt stofskifte.

Det er også vigtigt at de frie værdier af stofskiftehormonerne T4 og T3 måles, da størstedel af hormonerne er bundet til transportmolekyler. Når de er bundet, er de inaktive, og kan derfor ikke påvirke stofskiftet. Frit T4 og frit T3 indikerer hvor mange af de producerede hormoner, som er aktive her og nu.

Dine stofskiftehormoner er involveret i alle biokemiske processer i kroppen. Højt eller lavt stofskifte kan derfor resultere i mange symptomer, selv når hormonniveauerne synes at være normale.

Resultatet giver et omfattende indblik i årsager til stofskifteproblemer, så eventuelle symptomer kan lindres, og en målrettet årsagsbehandling med individuelt tilpasset diæt- og kosttilskuds kan igangsættes.

FEDTSYRE TEST

Test: Omega-3 Index Complete Test
Prøve: bloddråbe
Biomarkører: omega3 index, omega6:omega3 ratio, AA:EPA ratio, transfedtsyre index, individuelle fedtsyreniveauer
Pris: 895 kr.

Fedtsyreprofilen måler fordelingen af fedtsyrer indlejret i røde blodcellers membraner. Fordelingen er en god indikator for din sundhed på celleplan, samt niveauet af proinflammatoriske signalstoffer i kroppen.

Testen måler den procentvise mængde af omega3 i cellemembranerne. Indholdet af omega3 fedtsyrer i dine cellemembraner skal gerne være over 8%, for at cellernes fluiditet og smidighed fungerer optimalt, og cellen dermed kan modtage vigtige næringsstoffer og signaler fra omgivelserne, og afgive ønskede affaldsstoffer til det omkringliggende blod- og lymfevæv.

Forholdet mellem omega3 og omega6 fedtsyrer måles også, hvilket har stor betydning for niveauet af inflammatoriske signalstoffer i din krop. Omega-3 og omega-6 fedtsyrer fungerer nemlig som forløbere for specifikke signalmolekyler, der styrer mange cellulære funktioner og processer. Omega3 er forløbere til anti-inflammatoriske eicosanoider og omega6 til pro-inflammatoriske eicosanoider. Den optimale fordeling er 1:2, men det er ikke ualmindeligt med en vestlig kost, at fordelingen nærmere er 1:16-20.

Mængden af sundhedsskadelige transfedtsyrer måles også i testen, sammen med måling af de mange øvrige fedtsyrer, hvis balance og indbyrdes forhold har stor betydning for din generelle sundhed. 

Resultatet giver viden og indblik i hvilke fedtsyrer der er vigtige at tilføre kosten, og hvilke typer at fedt der skal reduceres for at optimere sundheden.

MINERAL & TUNGMETAL TEST

Test: Hair Elements
Prøve: hårstrå
Biomarkører: mineraler, sporstoffer & toksiske metaller
Pris: 1.199 kr.

Hårmineraltesten måler mængden af mineraler og sporstoffer, samt toksiske metaller i håret, og kan derfor indikere om der er toksiske metalbelastninger eller mineral- og sporstofmangler.

Dit hår fungerer som en udskillelsesvej, og indeholder svovlholdige aminosyrer, der fungerer som stærke bindingssteder for mange essentielle og toksiske elementer. Derfor kan mineraler og toksiske metaller findes i håret, og anvendes som en indikator for eksponering af mineraler, sporstoffer og toksiske metaller.

Hårmineraltesten er bør ikke stå alene, da hårprodukter og plejeprodukter kan kontaminere, og give testen visse usikkerhedsfaktorer. Men testen kan bruges sammen med vurdering af symptomer, og eventuelt andre laboratorietests.

Der testes for toksiske metaller; aluminium, antimon, arsen, beryllium, barium, bismut, cadmium, bly, kviksølv, platin, tallium, thorium, uran, nikkel, sølv, tin og titanium. Og mineraler og sporstoffer; calcium, magnesium, natrium, kalium, kobber, zink, mangan, krom, vanadium, molybdæn, bor, jod, litium, fosfor, selen, strontium, svovl, kobolt, jern, germanium, rubidium og zirconium.

Resultatet kan give vigtig indikation om næringsmangler, som kan justeres gennem kost og tilskud, samt eksponering for toksiske metaller, som kan sænkes gennem målrettet afgiftning eller ophør af eksponering. 

DNA TEST – SUNDHED

Test: DNA Health
Prøve: bloddråbe
Biomarkører: 47 gener relateret til sundhed eller sygdomsrisiko
Pris: 1.995 kr.

DNA Health er en grundig helbredsprofil, der undersøger for genetik, der vejer tungere end normalt. Indblik i generne giver mulighed for en mere målrettet behandling af et helbredsproblem eller sundhedsoptimering.

Der undersøges for små “stavefejl” i den genetiske kode, der indikerer hvor godt det enzym, som genet koder for virker. Stavefejlen kan fx gøre at enzymet arbejder hurtigere eller langsomme end normalt, og det kan så komme til udtryk som en biologisk styrke eller svaghed.

Testen ser på den individuelle genetiske indflydelse på blodtryk, kolesteroltal, åreforkalkning, inflammation, methylering, afgiftningsprocesser, inflammation, antioxidant status, knoglesundhed, insulinresistens, koffeinsensitivitet, saltsensitivitet, jernoverskud, gluten- og laktoseintolerance, samt om der er øget behov for D-vitamin, C-vitamin, B12-vitamin og A-vitamin.

Genvariationer bestemmer ikke vores sundhed eller sygdomsrisiko, men har i samspil med kost og livsstil en stor betydning for sundheden. Indsigt i genernes påvirkning på kroppens biologiske processer, svagheder og styrker, kan hjælpe med en mere målretttet behandlingsstrategi gennem kost og livsstil.

DNA TEST – ØSTROGEN

Test: DNA Oestrogen
Prøve: bloddråbe
Biomarkører: 11 gener relateret til østrogenproduktion, omdannelse og afgiftning
Pris: 1.495 kr.

DNA Oestrogen er en genprofil, der undersøger 11 gener involveret i østrogensyntesen, østrogenmetabolismen, og leverens fase I og fase II afgiftningsprocesserne af østrogen.

Der undersøges for små “stavefejl” i den genetiske kode, der indikerer hvor godt det enzym, som genet koder for virker. Stavefejlen kan fx gøre at enzymet arbejder hurtigere eller langsomme end normalt, og det kan så komme til udtryk som en biologisk styrke eller svaghed.

Testen kan hjælpe til at identificere personer, som i højere grad kan være disponeret for uhensigtsmæssig omsætning af østrogener. Hvilket er associeret med øget risiko for bryst- og æggestokkræft, prostata- og tyktarmskræft samt endometriose, PMS-symptomer, overgangsgener og andre hormonelle ubalancer.

Testen er særlig relevant for mænd og kvinder med en familiehistorie af brystkræft, ovarie-, colon eller prostatakræft. Kvinder, der lider østrogen dominans, såsom endometriose, præmenstruelt syndrom og fibromer. Kvinder der overvejer hormonbehandling eller bio-identiske hormoner, eller som er diagnosticeret med østrogenfølsom brystkræft.

Resultatet hjælper med at identificere personlige anbefalinger til kost, livsstil og kosttilskud for at forbedre østrogenmetabolismen.

DNA TEST – KOST

Test: DNA Diet
Prøve: bloddråbe
Biomarkører: 13 gener relateret til vægtregulering
Pris: 1.495 kr.

DNA Diet er en genprofil, der undersøger 13 gener relateret til vægtregulering, herunder kulhydrat og fedtindtag, træningsrespons, spiseadfærd og påvirkning af spisevindue og døgnrytme.

Der undersøges for små “stavefejl” i den genetiske kode, der indikerer hvor godt det enzym, som genet koder for virker. Stavefejlen kan fx gøre at enzymet arbejder hurtigere eller langsomme end normalt, og det kan så komme til udtryk som en biologisk styrke eller svaghed.

Testen er egnet til personer med udfordringer ved vægttab eller vægtstabilisering, hvor individuelle tilpasninger af kost, træning og livsstil kan optimere metabolismen. Testen egner sig også personer med en sund kropssammensætning, som ønsker at optimere næring og kost for at forebygge overvægt.

Selvom sund kost og træning ofte resulterer i vægttab, er det ikke garanteret, da andre faktorer også spiller ind på metabolismen. Det anslås at 40-80% af variationer i kropsvægt skyldes genetiske faktorer.

Dette forklarer hvorfor det ikke er alle, som tager på i vægt eller taber sig på den samme kost, på trods af samme miljømæssige påvirkninger. Den individuelle genetik bestemmer en persons tilbøjelighed til at udvikle overvægt, og i hvilken grad personen responderer på træning og kost.

Gener i DNA Diet er involvering i mange af de metaboliske processer, der har betydning for kropsvægten gennem regulering af energiforbrug, insulinfølsomhed, appetit, følsomhed for mættet fedt og kulhydrater, samt metabolismerespons på træning og døgnrytme.

Resultatet hjælper med at identificere personlige anbefalinger af kost, træning og livsstil til at optimere kontrol af kropsvægt eller optimering af sundt vægttab.

Scroll to Top